Muzeul Virtual Internațional de Artă Romă

LIBERTATE – Lucrare dupa sonetul ”Zmaul” de Mihai Codreanu

Artist: Eusebiu George TALAȘ, elev, clasa a VI-a

Școala Gimnazială „Mihai CODREANU” Iași
Coordonatori Atelier de  Artă Vizuală: Adrian MÎRZAC și Nicoleta EMACU

Despre tematica creației:

  • Petale de gânduri și trăiri ale unei personalități polivalente și așternute cu emoție pe hârtia vremii de mâinile celor care l-au cunoscut pe Mihai Codreanu - ,,părintele sonetului românesc”.
  • Ideea de diversitate, acceptare și valoare culturală este exprimată prin prezența a opt lucrări, inspirate din ,,STATUI,, și ,,Din Filosofia Nimicului,, - două cărți de sonete și aforisme, ce au cules talantul poetului.
  • „Ready-Made” – tehnica folosită în realizarea lucrărilor incită la alternative ale expresiei plastice prin folosirea de materiale reciclabile. Decriptarea textului sonetului/ aforismului, înțelegerea și asimilarea mesajului, și transpunerea acestuia în aria de exprimare plastică, au fost facilitate prin experiențe senzoriale. Astfel, atingerea diverselor materiale, texturi și culori, au înlesnit elevilor, instant, asocieri între senzații fizice și stări emoționale. (ex: atingerea unei plăcuțe de metal = frig = frică, sau a unui material textil de culoare gri = plictiseală = dorința de a nu face nimic =  )
  • Cele opt lucrări descriu prin simplitatea și naturalețea lentilei juniorilor artiști ,,O lume de doamne și domni, de eleganță și onoare”. Artiștii juniori au fost ,,provocați” la cunoaștere interculturală, auto-cunoaștere, asimilare a cunoștințelor educativ-vocaționale, la interacțiune prin distribuirea de roluri, sarcini individuale și de grup, a lucrului efectiv, certificând dezvoltarea pe plan personal.
Sub deviza "Iubește-ți Pământul, ca pe tine însuți/ însăți". Lucrările sunt realizate din materiale reciclabile: ziar, carton, material textil, pet-uri din plastic, cofraje din carton pentru ouă, piese de calculator, material vegetal, resturi de metal, becuri;
0 0 voturi
Rating articol
Aboneaza-te
Anunta-ma despre
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Copyright © 2022. Powered by webinspire.ro

chevron-down
0
Comenteazax
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram